Heerenveen wil Barsom slijten

Otto (okee6)
Heerenveen wil af van aanvaller Abgar Barsom. De Zweed, die al weinig speelde bij de Friezen, had vorige week in het blad Voetbal International naar zijn coach uitgehaald.

Barsom heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen bij SC Heerenveen. Maar de club ziet het niet meer zitten, "diverse strubbelingen tussen de (technische) leiding van de club enerzijds en de speler anderzijds liggen hieraan ten grondslag".

Volgens Barsom ligt het echter puur aan zijn lange haardracht. Toen de Zweed vorig jaar van Djurgårdens IF was overgekomen, vertelde trainer Foppe de Haan hem al snel dat qua uiterlijk en persoonlijkheid eigenlijk niet bij een club als Heerenveen paste.

De Haan: "Belachelijk. Dat zou betekenen dat ik discrimineer en daar is absoluut geen sprake van. Wat maakt het mij nu uit hoe een speler eruitziet? Als een voetballer goed presteert, stel ik hem altijd op. De club hanteert echter regels op dat gebied, en dat heb ik hem een keer gemeld. Ik vind dat Barsom voetballend nog tekort komt voor een basisplaats."