NEC: bestuur dreigt met aftreden

Otto (okee6)
Nijmegen is in rep en roer nadat burgemeester ter Horst vrijdag de club verbood haar UEFA Cup duel tegen de Poolse club Wisla Krakow op donderdagavond 16 oktober te spelen.

Het bestuur van NEC dreigt met aftreden. De supporters roepen op tot acties. Door het verbod wordt een integrale uitzending van de wedstrijd door de NOS onmogelijk gemaakt, wat de club veel geld scheelt.

De burgemeester besloot tot het verbod met het oog op de koopavond in Nijmegen. Het winkelend publiek zou gevrijwaard dienen te blijven van het voetbalpubliek. Dat het tot ordeverstoring kan komen leidt de burgmeester af uit de rellen die er vorig jaar met het bezoek van Wisla Krakow aan Brussel en Legia Warschau aan Utrecht waren.

NEC-voorzitter Hans van Delft mobiliseerde in het weekeinde de fractievoorzitters uit de gemeenteraad. Die verzochten het stadsbestuur om het besluit te heroverwegen. De plaatsvervangend burgemeester Depla -Ter Horst is op dienstreis- verbood de wedstrijd gister echter andermaal.

Het bestuur kondigde vanochtend aan dat het gemeentebestuur de club hiermee geen kansen biedt en dinsdagavond mogelijk collectief zal aftreden.