Petit stopt bij Frankrijk

Redactie FOK!frontpage
Emmanuel Petit komt niet meer uit voor de Franse nationale ploeg. De middenvelder van Chelsea liet in de Franse sportkrant l'Equipe weten per direct een punt te zetten achter zijn interlandcarrière.

De 32-jarige speler voelt zich nog fit genoeg om op internationaal niveau te spelen, maar wil niet door onder de huidige bondscoach Jacques Santini.

Santini maakte maar sporadisch gebruik van de diensten van Petit en de routinier wil alleen blijven spelen voor de ploeg als hij een belangrijke rol kan vervullen. "Dit besluit wilde ik eigenlijk niet nemen", liet de speler weten. "Het is echter het beste zo. Naar mijn mening wordt Frankrijk nu door de verkeerde man geleid."

Petit debuteerde in 1990 voor het Franse elftal en kwam in totaal tot 63 interlands, waarin hij zes maal scoorde. Hoogtepunt voor Petit als speler van Les Bleus was ongetwijfeld het winnen van de wereldtitel. In 1998 versloeg Frankrijk Brazilië in de WK-finale in eigen land met 3-0 en Petit maakte het laatste doelpunt. Twee jaar later maakte hij ook deel uit van de selectie waarmee Frankrijk in 2000 de Europese titel in de wacht sleepte. Petit moest echter vanwege een knieblessure vanaf de kwartfinales verstek laten gaan.