Trust met Verstappen en zonder Minardi?

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Trust, de sponsor van Jos Verstappen en het team Minardi, zal bij Verstappen blijven als hij bij het team vertrekt. Het lijkt, mede doordat Minardi-baas Paul Stoddart hulp van Trust-directeur Michel Perridon niet geaccepteerd zou hebben, niet waarschijnlijk dat Trust het sponsorcontract met het Italiaanse team zal verlengen.

Al eerder werd duidelijk dat de sponsor achter Jos blijft staan. "Jos houdt onze steun, wat er ook gebeurt. Ik heb weliswaar een éénjarig contract met Minardi maar met Jos wil ik doorgaan. Wanneer hij vertrekt bij Minardi zullen wij onze sponsoring dus gewoon doorzetten," meldde Perridon. Tevens gaf hij aan te verwachten dat de andere sponsoren, te weten Muermans, Wilux en Halfords, ook de coureur zullen volgen.

"We steunen Jos gezamelijk en dat is werkelijk waar fantastisch, we staan achter Nederlands beste coureur en dat zal ook in de toekomst zo blijven," aldus Perridon.

Dit is natuurlijk aanleiding voor verdere speculaties over de toekomst van de Limburger. Zo zijn er geruchten dat het management van Verstappen zou onderhandelen met BAR en Jordan. Het vertrek van Giancarlo Fisichella zorgt voor een vrij stoeltje bij laatstgenoemde team. Naar verwachting zal Jacques Villeneuve geen nieuw contract bij zijn werkgever BAR krijgen, waardoor ook dat team kandidaat is.

De meest waarschijnlijke optie op dit moment lijkt het Engelse Jordan. Bij dat team zijn afgelopen weekend Michel Perridon en Harry Muermans, sponsoren van Verstappen, gesignaleerd. De economische situatie van Jordan is niet erg rooskleurig, dus extra geld is welkom.

BAR heeft het Nederlandse geld mogelijk niet zo nodig. Bovendien heeft het team de Japanner Takumo Sato als testrijder. Omdat de motorenleverancier Honda ook Japans is zou Sato ook de opvolger van Villeneuve kunnen worden.

Bij BAR wil men echter nog geen uitspraken doen over het volgende seizoen. Teambaas David Richards had al eerder aangegeven voorlopig nog niets te zeggen. "Ik ga zeker niet verkondigen of ik een beslissing heb gemaakt of niet, ik verwacht pas in Japan iets bekend te zullen maken," aldus Richards. Dit kan erop wijzen dat Sato als coureur aangekondigd wordt.