Nog geen zekerheid voor Ralf

Arjan (Light)
Williams heeft ontkent dat een nieuwe overeenkomst met Ralf Schumacher al in kannen en kruiken zou zijn, zoals door het Duitse tijdschrift Bild gemeld wordt. "Alles, wat tegenwoordig betreffende dit thema te horen is, zijn slechts speculaties, en daar doen wij niet aan," meldt Mario Theissen, de directeur van BMW Motorsport.

Ook de persvoorlichter van Williams, Liam Clogger, zegt dat er nog geen nieuwe overeenkomst is. Hij geeft toe dat het team tevreden is met de prestaties van de Duitser en graag met hem verder wil, "maar er is geen reden tot haast."

Volgens Bild zou het nieuwe contract Schumacher tot en met 2006 aan Williams binden. Hij zou wel aan salaris moeten inleveren, het nieuwe contract geeft hem een jaarsalaris van 'slechts' negen miljoen dollar. Dat is zes miljoen minder dan wat hij nu ontvangt. Dat salaris kan dan worden aangevuld met premies voor overwinningen en een WK-titel, en natuurlijk met reclame-inkomsten. De verlenging zou op Monza bekendgemaakt worden. Omdat vooralsnog alles ontkend wordt kunnen we alleen maar afwachten.