Villeneuve boos op Wilson

Arjan (Light)
Jacques Villeneuve ziet in Justin Wilson de oorzaak voor zijn tegenvallende prestatie bij de Grand Prix van Duitsland.

In de massale crash en bijbehorende chaos voor de eerste bocht kwam de wagen van Wilson in aanraking met de achterband van Villeneuve. De Canadees moest meteen een setje nieuwe banden laten monteren. Hij vindt dat zijn Britse collega bij de start beter op had moeten letten.

"Wanneer je je achterin kwalificeert, dan betekent dat dat je niet snel bent, dus dan is er geen reden om de held te gaan uithangen," vertelt de BAR-coureur. "Een aantal jongens gingen er echt als een gek in, maar dat is misschien niet zo heel vreemd voor Wilson, hij komt net van Minardi en denkt dat hij aan iedereen moet laten zien wat hij allemaal kan."

"Maar hierdoor verklootte hij wel mijn race, dus dat is een beetje vervelend. Dat kon ik echt niet gebruiken. Het kostte me echt mijn race," meldt een teleurgestelde Villeneuve. Omdat de Canadees nog geen contract heeft voor volgend seizoen is een goed resultaat zeer welkom.

Villeneuve kwam als negende over de finish en bleef daarmee één plaats en ook één ronde achter teamgenoot Jenson Button. Wilson viel in de zesde ronde uit met een stukke versnellingsbak.