Ik breng Natacha in de F1

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende vertaald te melden:

Ze is knap, ze is jong, maar vooral is ze supersnel. Natacha Gachnang gaat razendsnel riching Formule 1. De 15 jarige uit Aigle in Zwitserland heeft haar doel in het vizier en wil als eerste vrouw sinds Giovana Amati in 1992 de overstap maken naar de koningsklasse van de autosport. De kansen voor haar zijn niet slecht.

Nu al zijn de mensen in de Formule 1 opgewonden over haar. Niet door haar mooie lach, donkerbruine lange haren en reebruine ogen, maar door hetgene wat ze kan achter het stuur. Bij een talentenrace van BMW in Valencia moest ze het opnemen tegen 60 jongens en 3 andere meiden. Als vierde haalde ze de sprong naar de Formule BMW ADAC en kreeg nog eens 50.000¤ erbij.

BMW Motorsport Directeur Mario Theissen:" Natacha is een van de grootste talenten die ik ooit heb gezien, ze kan het zeer ver schoppen." Al toen ze zes was reed ze voor het eerst op een kart. In de Formule BMW ADAC werd ze in de tiende race al vierde, waarbij ze net een podiumplaats miste.

"Soms is ze bijna te agressief," zegt haar ontdekker Marc Surer. Hij noemt haar de beste vrouw die hij ooit in een racewagen heeft gezien. Bij haar debut op de Hockenheimring schreef ze meteen haar 140PK sterke bolide af. Op de Nürburgring reed ze, om een gevecht voor plaats 10, haar rivaal van de baan,wat haar een officiele waarschuwing van niemand minder dan Bernie Ecclestone opleverde. Veel zorgen hoeft ze zich daarover niet te maken, want ook Ecclestone heeft de Zwitserse opgemerkt: "We houden je in de gaten." Ecclestone wil al lang dat een vrouw met Michael Schumacher en zijn collega's gaat strijden.

Ook Niki Lauda is inmiddels een Natacha fan: "Ik bekommer me persoonlijk over haar carriere," zegt de drievoudige wereldkampioen. "Ik breng haar in de Formule 1," beloofde Lauda.

Theoretisch zou ze volgend seizoen al in de Formule 1 kunnen rijden. Ze wordt namelijk over twee maanden 16 en zou dan oud genoeg zijn voor een superlicentie. Een normaal rijbewijs is daarvoor helemaal niet nodig.