Staanplaats terug in Heerenveen

Otto (okee6)
SC Heerenveen heeft van de KNVB toestemming gekregen om 600 staanplaatsen te realiseren. Ook de gemeente Heerenveen, de politie en de brandweer hebben hun goedkeuring verleend.

De Friese club koos voor de pilot nadat de koepelorganisatie van supportersvereningingen (SOVS) andermaal de ontoereikende bezoekerscapaciteit aan de kaak hadden gesteld. In de ogen van de SOVS is de ombouw van 400 zit- naar 600 staanplaatsen het enige middel bij de Friese club om de afspraken over capaciteit van het bezoekersvak na te komen. Ook het gegeven dat veel supporters liever staan dan zitten heeft meegespeeld in de keus voor de pilot.

In het aangrenzende vak worden voorts nog eens 200 zitplaatsen voor supporters van de bezoekende club gereserveerd, zodat Heerenveen haar verplichtingen volledig nakomt.

De KNVB zoekt nog een tweede club die aan een dergelijke pilot wil meewerken. Indien de tests succesvol verlopen, kunnen staanplaatsen in de stadions onder strikte veiligheidsvoorwaarden weer worden toegestaan.