Jordan toch met Mercedes?

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

RaceReport meldt deze week dat Jordan in 2004 met Mercedes-motoren gaat rijden. Heinz-Harald Frentzen wordt genoemd als mogelijke coureur.

Eerdere onderhandelingen hadden geen resultaat, nu schijnt alles wel rond te zijn. De motoren zullen niet onder de naam Mercedes ingezet worden. In plaats daarvan gaat net als bij Sauber een grote sponsor zijn naam aan de motor geven.

Giancarlo Fisichella zal vermoedelijk het team verlaten. Hij heeft genoeg van het gemodder binnen het team en wil volgend jaar een stoeltje bij Sauber en hoopt op die manier bij Ferrari binnen te kunnen komen. Sauber maakt gebruik van Ferrari-motoren.

Frentzen en Fisichella ruilen dan van plaats. Frentzen verlaat Sauber, zijn plek wordt ingenomen door Fisichella, en het stoeltje dat hij bij Jordan achterlaat kan Frentzen dan weer innemen.

Frentzen is eerder met ruzie bij Jordan vertrokken, maar dit lijkt allemaal weer goed te zijn gekomen. Een schadevergoeding van 15 miljoen dollar die Frentzen had ge-eist is uiteindelijk uitgekomen op slechts 900 duizend dollar.

RaceReport noemt als reden van de terugkeer van de Duitser naar Jordan het feit dat de toptechnici Henri Durand en Gary Anderson daar werken. In de drie voorgaande seizoenen dat Frentzen voor het Engelse team reed heeft hij een goede band met de technici opgebouwd.