Michael ook fout

Arjan (Light)
Zoals bekend is Ralf Schumacher bestraft voor een overtreding en daartegen in beroep gegaan. Jarno Trulli heeft zich echter in de Italiaanse media beklaagd over Michael Schumacher.

De Italiaan heeft het daarbij over de inhaalactie die Michael Schumacher naar plaats twee in de race bracht. "Michael kon me alleen inhalen door een oneerlijke manoeuvre. Hij kon me alleen passeren door met alle vier zijn wielen naast de baan te rijden, maar iedereen weet ook dat er een regel tegen dit soort acties bestaat."

"Toen hij terug de baan op kwam liet ik voor hem voldoende ruimte over, omdat ik dacht dat hij mij mijn tweede positie weer terug zou geven of dat de stewards hem zouden dwingen om wweer aan de kant te gaan, maar er gebeurde niks."

"Het enige rare aan de race was Michaels inhaalactie, waarbij hij van de baan afging," aldus een verbaasde Ron Dennis van
McLaren. Volgens hem zou de straf voor zo'n actie buiten de baan duidelijk zijn, "dus ik kan niet begrijpen hoe het mogelijk is dat je op deze manier inhaalt."

Overigens kwam McLaren-coureur David Coulthard op eenzelfde plek ook buiten de baan. Dennis ziet dat toch anders: "Maar hij won hiermee geen positie en dat is nogal een cruciaal verschil."