KNVB evalueert Johan Cruijff Schaal

Otto (okee6)
De KNVB gaat de wedstrijd om de Johan Cruijff schaal nader bekijken. Het duel is omstreden daar beide supportersgroepen van de deelnemende teams -PSV en FC Utrecht- het duel boycotten.

De boycot is onder meer het gevolg van de plaatsverdeling in de ArenA, de traditionele plaats van handeling. De PSV-fans worden ondergebracht op de tweede ring van het stadion, daar de F-side -de fanatieke aanhang van Ajax- haar plaatsen niet wil afstaan aan supporters van andere clubs. De supportersvereniging van PSV verwacht dat er zondag slechts 150 Brabantse fans bij het duel aanwezig zijn. Er waren 5000 kaarten beschikbaar voor de Eindhovenaren.

De supporters van Utrecht zijn boos over de condities van het vervoer naar de Arena. Reizen met eigen vervoer is volgens de supportersvereniging een stuk goedkoper. Inmiddels is de kaartverkoop in Utrecht gestopt. Van de 8000 beschikbare tickets gingen er slechts 576 van de hand. Eerder werden Utrecht-supporters al eens voor een competitiewedstrijd zonder pardon teruggestuurd na trammelant.

Dit alles geeft voldoende aanleiding voor de KNVB om het probleem nader te bestuderen. Uitwijken naar een ander stadion zit er echter voorlopig niet in, aldus de KNVB.