Villeneuve denkt in F1 te kunnen blijven

Arjan (Light)
petje16 wist ons vandaag het volgende te melden:

Hoewel Jacques Villeneuve niet veel opties heeft voor volgend jaar denkt hij toch te kunnen blijven racen in de Formule 1.

De Canadees had een paar jaar geleden al gedreigd over te stappen naar Renault als de BAR-bolides niet zouden verbeteren. Renault-Teambaas Flavio Briatore zit niet op Villeneuve te wachten. "Ik wil Villeneuve niet eens als hij gratis voor ons zou willen rijden", verwoordde Briatore zijn mening in een Zwitserse krant. "Ik heb goede coureurs, die hard werken en respect tonen. Ik wil geen stercoureur die geen respect voor anderen toont. En bovendien is hij niet snel", was het verdere commentaar van Briatore op Villeneuve. "We bereiden ons voor op een toekomst met de sterren van de toekomst."

Ook lijkt het niet waarschijnlijk dat Villeneuve in 2004 nog bij BAR aan het werk kan. Teambaas Dave Richard heeft vorig jaar al aangegeven dat hij de Canadees het liefst al voor dit jaar zag vertrekken. Veel opties blijven er dus niet over voor de 32-jarige Canadees. De meeste topteams hebben hun stoeltjes al vergeven. Villeneuve wil graag naar Ferrari, maar het lijkt heel onwaarschijnlijk dat hij naast Michael Schumacher kan komen te rijden. De Duitser heeft inmiddels bijgetekend.

Vooralsnog blijft Villeneuve onbezorgd. "Ik merk dat er enkele teams interesse hebben", meldt hij in een Brits Formule 1-blad. "Ik merk dat zij respect hebben en dat geeft me een goed gevoel." De oud-wereldkampioen ziet zijn salariswensen niet als een probleem. "Het is dom om te zeggen dat ik te duur ben. Het enige wat ik wil is doorgaan in Formule 1, maar ik ga ook niet bedelen."

De wereldkampioen van 1997 sluit uit dat hij weer in de Indycars gaat rijden. "Ik zou nog wel eens op Le Mans kunnen racen, maar ik zou me nooit voor honderd procent kunnen inzetten voor iets anders dan Formule 1. Als je eenmaal in de F1 hebt gewonnen, geeft niets je nog datzelfde gevoel." De laatste overwinning van Villeneuve was op 28 september 1997 op de Nurburgring. Zowel in 1998 en 2001 wist hij nog 2 keer op het podium te finishen.