Vitesse wederom 'blut'

Otto (okee6)
Het seizoen is nog niet begonnen, maar Vitesse verkeert wederom in financiele nood. De club komt 4,5 miljoen euro te kort.

Door het uitblijven van nieuwe sponsoring -Bavaria mocht door regelgeving niet sponsoren- en een tegenvallende verkoop van seizoenkaarten is Vitesse in last.

De gemeenteraad heeft met verbijstering kennis genomen van het nieuwe tekort. De gemeente Arnhem heeft met de huidige bestuursleden een mediastilte afgekondigd. De traditionele persdag werd intussen afgelast, omdat er nog geen duidelijkheid is over de nieuwe structuur. Met de huidige clubleiding, die aangegeven heeft te zullen opstappen, kan moeilijk gesproken worden over een nieuwe structuur die er nog niet is.

Vitesse zal met name dure krachten als Bob Peeters en Didier Martel moeten zien te verkopen, dan zou de club weer gezond zijn. Vitesse had vandaag nog wel een mazzeltje. De transfer van Stefanovic naar Portsmouth kwam definitief rond. De verdediger was al vertrokken naar Engeland, maar bleek daar geen werkvergunning te krijgen. Die kwam er na veel touwgetrek alsnog. Vitesse incasseerde voor de transfer al 2,7 miljoen.