F1 komt weer naar Spa

Arjan (Light)
Bernie Ecclestone heeft de Waalse minister van economische zaken, Serge Kubla, verzekerd dat de Formule 1 weer terugkeert naar het circuit Spa-Francorchamps. Het is alleen nog niet zeker of het circus in 2004 alweer in België te zien is, ook is nog niet duidelijk of dat, zoals gebruikelijk was, eind augustus zal zijn.

"De heer Ecclestone heeft me gezegd dat hij alles in het werk zal stellen om de Grand Prix terug te brengen naar Spa-Francorchamps en zelfs al voor volgend jaar", vertelde Kubla nadat hij overleg heeft gehad met Ecclestone. "Daarvoor ziet hij twee mogelijkheden: een race op de datum van een andere Grand Prix of met de teams een nieuwe datum zien te vinden."

Enige tijd geleden al kwam de FIA met een voorlopige kalender voor 2004. Op deze kalender stonden alleen data, zonder dat daarbij vermeld werd welke races wanneer gereden worden. Eerder al werd vermoed dat Ecclestone ook voor de Grand Prix van België een datum had gereserveerd, Kubla was daar niet zo zeker van. "De heer Ecclestone verzekerde me dat hij voor 100 procent achter een terugkeer van de Grand Prix naar Spa stond. Het ergste wat ons nu nog kan overkomen is dat de GP terugkomt in 2005 en niet in 2004", vertelt hij.

In België is een 'Francorchamps-wet' aangenomen waarmee het verbod op tabaksreclame niet volgende maand ingaat maar pas op 31 juli 2005. Dan wordt tabaksreclame in heel Europa verboden. Deze wet is een van de redenen dat de Formule 1 terugkomt in de Ardennen.