Wilson kalmeert verwachtingen

Benjamin (Dagobert)
Justin Wilson, die net de overstap naar Jaguar heeft gemaakt, houdt het hoofd koel en blijft realistisch.

Er wordt veel verwacht van Wilson nu hij bij Jaguar rijdt, maar de langste man van het veld houdt het hoofd koel en blijft realistisch. Over anderhalve week zal Wilson op Hockenheim voor het eerst voor Jaguar rijden. "Ik zal de auto eerst moeten leren kennen en ik weet dat Mark [Webber] goed rijdt, dus ik verwacht niet dat ik het team binnen kom en hem even laat zien hoe het moet. Het zal één stap per keer moeten worden."

Door de voor vakantieredenen ingelaste testban heeft Wilson niet de mogelijkheid om zijn nieuwe auto te testen voor het Grand Prix weekend. Door de overstap naar Jaguar zal Wilson niet alleen een andere auto onder zich krijgen, ook zal hij moeten wennen aan ander banden: de Michelins van Jaguar in plaats van de Bridgestones van Minardi.

"Het zou leuk zijn om een testmogelijkheid te hebben, maar ik ben er aan gewend. Ik zal de nieuwe banden moeten leren kennen en ik heb ook nog nooit op Hockenheim gereden."

Wilson heeft door de transfer ook zicht op een plaats bij Jaguar voor volgend jaar, maar beseft zich dat er wel wat van hem verwacht wordt. Hij heeft immers de kans gekregen omdat Jaguar graag punten wil zien. "Het is nog lang niet rond (voor 2004). Als ik het werk niet goed doe, zal ik het stoeltje niet houden."

Wilson maakte verder zijn dank kenbaar voor Minardi. "Paul [Stoddart] gaf me een kans in de F1 en zonder die kans zou het bijna onmogelijk zijn geweest om het te halen. Ik ben hem en het hele Minardi team dus erg dankbaar." "We weten allemaal hoe Minardi's situatie is en hoe lastig het is voor hen om te overleven en ik hoop dat ze door kunnen gaan en nog punten pakken dit seizoen."