Grygera voor 4 jaar naar Ajax

Otto (okee6)
Zdenek Grygera speelt de komende vier seizoenen voor Ajax. De Tsjechische international van Sparta Praag verklaarde dit zelf op de officiële website van de club. Grygera zou zelfs al medisch gekeurd zijn en verklaarde dat hij maandagavond met de Amsterdamse club tot overeenstemming is gekomen.

Dinsdag komt de voorzitter van Sparta naar Amsterdam voor de afrondende gesprekken. Grygera verkoos Ajax boven AS Monaco, dat ook interesse had. Grygera: "Ajax is een fantastische vereniging en heeft het heel goed gespeeld. Het had niet zoals Monaco problemen om de overgang te financieren." Het feit dat zijn landgenoot Tomás Galásek ook bij Ajax speelt, was voor de keuze van de getalenteerde speler van groot belang.

De 23-jarige Grygera is zowel in het centrum van de defensie als aan de rechterkant inzetbaar. In die zin heeft trainer Ronald Koeman dus niet alleen een opvolger (naast Julien Escudé) voor Cristian Chivu, maar ook voor Hatem Trabelsi, mocht deze nog vertrekken. De Tunesiër schat een vertrek uit Amsterdam op vijftig procent.