BMW pompt 1 miljard euro in Formule 1

Arjan (Light)
Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

BMW Williams wil met alle geweld een gooi doen naar de wereldtitel en daardoor kijkt de renstal niet op een paar euro's. BMW heeft haar budget voor de komende vijf jaar sterk verhoogd. De Duitse motorbouwer gaat 200.000.000 euro per seizoen voor de Formule 1 vrijmaken, wat neerkomt op 1 miljard euro tot 2009. Tot nu toe droeg BMW 'slechts' 135 miljoen euro per jaar bij aan het totale teambudget van 220 miljoen euro.

Er is geen enkel ander team dat zoveel geld in de koningsklasse van de autosport investeert. Het doel mag dan ook duidelijk zijn, Ferrari moet voor langere tijd van de troon gestoten worden en Williams wil de wereldtitel binnenhalen.

Ook een opvolger van de huidige wereldkampioen Michael Schumacher is al gevonden, broer Ralf moet de titel gaan overnemen.

Ralf zal binnenkort een nieuw contract moeten tekenen. Teambaas Frank Williams heeft al aangegeven dat hij "graag met Ralf verder wil werken". BMW wil de 28-jarige coureur heel graag voor het team behouden. "Ralf is als duitse coureur een sterk BMW-element. Wij zouden blij zijn als Williams zijn contract snel verlengt," aldus Gerhard Berger.

Ook heeft het team Budweiser als nieuwe sponsor gevonden, wat onmiddelijk voor een financiele injectie van 85 miljoen dollar zorgde. Dat in combinatie met de plannen van BMW zou het makkelijk moeten maken om Ralf een nieuw contract aan te bieden. Op een lege kas kan het team zich in ieder geval niet beroepen.