Williams: Silverstone beslissend

Redactie FOK!frontpage
Sir Frank Williams, de baas van het gelijknamige F1-team, zegt dat de Britse Grand Prix van aanstaande zondag zal bepalen of zijn team kanshebber is voor het wereldkampioenschap.

"Als we Silverstone winnen, kunnen we voorzichtig gaan denken aan het winnen van de wereldtitel", vertelt Williams in een persconferentie.

"De laatste vier races waren erg goed voor ons", refereert hij naar de recente overwinningen van Ralf Schumacher. "Maar dat waren niet heel erg ingewikkelde circuits."

De echte tests voor de FW25 zijn circuits zoals die van Barcelona en Melbourne, waar de auto overigens niet bijzonder snel was. "Silverstone en ook Suzuka zijn net zulke uitdagingen", meent Williams. "De komende GP kan nog weleens een wake up call worden".

Toch verliest Williams de realiteit geen moment uit het oog. Het werk dat Ferrari en Bridgestone de laatste twee weken hebben geleverd, is hem niet ontgaan. "En ook McLarens oude wagen was nog steeds snel in de laatste test. Maar als we op Silverstone gewoon eerlijk winnen, betekent het dat onze auto minstens net zo goed is als die van de anderen".