FC Twente denkt aan Machlas

Redactie FOK!frontpage
FC Twente is nog op zoek naar aanvallende versterking. Voorzitter Herman Wessels verklaart in de Twentse Courant Tubantia dat de Tukkers nog graag een spits aan de selectie willen toevoegen. "Maar we willen niet zomaar een spits, het moet iemand zijn die bij ons past en ook echt beter maakt." Ajacied Nikos Machlas is één van de kandidaten.

Machlas, die vorig seizoen een half jaar op huurbasis bij Sevilla FC speelde, stond tussen 1996 en 1999 onder contract bij Vitesse. Na een moeilijk eerste jaar, waarin hij zelfs werd omgedoopt tot 'Lachgas', maakte hij in het seizoen 1997/1998 furore in Arnhem door met 34 treffers topscorer in de Eredivisie te worden. Ajax haalde hem in 1999 naar Amsterdam, maar daar brak hij nooit echt door. Ondanks 38 doelpunten in 74 competitiewedstrijden was hij nooit onomstreden. Vorig seizoen verloor hij de concurrentieslag met Mido en Zlatan Ibrahimovic en ook dit seizoen hoeft de Griekse spits, ondanks een nog doorlopend contract, niet op veel speeltijd te rekenen. Hij kreeg namelijk niet eens een rugnummer toegewezen en maakte derhalve ook geen deel uit van de selectie.

Twente kan overigens wel een ervaren spits gebruiken, want de huidige aanvallers Thijs Houwing (22), Collins John (17) en Kim Cristensen (23) hebben niet veel ervaring op het hoogste niveau.