MP4/18 voorlopig nog niet

Arjan (Light)
Black-Death wist ons vandaag het volgende te melden:

De vice-president van Mercedes Motorsport, Norbert Haug, heeft bevestigd dat de MP4/18 in ieder geval de komende drie races niet zal worden ingezet. Teambaas Ron Dennis heeft ook al aangegevan dat de MP4/19 ook nog dit seizoen gaat debuteren, wat dus wil zeggen dat de MP4/18 niet meer dan twee races kan gaan rijden.

"Door het verbod op testen gedurende de zomer kunnen we de MP4/18 de komende weken niet testen", vertelt Haug. "Het ontwikkelen van de nieuwe auto is een ingewikkelde zaak. De kans dat de MP4/18 dit jaar nog zal debuteren is erg groot, maar wat er ook gebeurt: voor volgend jaar hebben een goede basis voor onze nieuwe auto".

Er is voor de Grand Prix van Italië op 14 september nog slechts één testmogelijkheid. Als de MP4/18 goed genoeg bevonden wordt kan deze mogelijk op Monza worden ingezet. Na Monza zijn er nog slechts twee races te rijden (Indianapolis en Suzuka). Als de nieuwe wagens niet in Italië rijden is het niet handig ze nog dit seizoen in te zetten.

Haug vindt niet dat de MP4/18 als gefaalt moet worden gezien, ook niet als de opvolger hiervan al begin 2004 zijn opwachting maakt. "Het maakt niet uit of onze volgende auto de MP4/18 of MP4/19 heet. We verspillen nu zeker geen geld want het een lange-termijnproject. Op een dag zullen we er zeker voordeel uit halen. Er is hier absoluut geen paniek. Onze huidige auto heeft nog steeds kans om races te winnen."