Ronde 8

Rick (rickmans)
Etappe 7 was de eerste echte bergetappe. Dat betekende dus ook dat er opeens hele andere renners punten gaan scoren en dat we ook andere users vooraan hebben gezien. De mensen met Richard Virenque in hun ploeg hebben vandaag bijzonder goede zaken gedaan, aangezien hij 35 punten voor zijn ritoverwinning kreeg, 10 punten voor zijn gele trui, 5 punten voor zijn bolletjestrui en ook nog eens 5 punten voor zijn strijdlustige gedrag.

MArten, de koploper na gisteren, scoorde vandaag maar 51 punten, maar heeft nog steeds wel 39 punten voorsprong op de nummer twee. Ook astuifzand, jarnooooo, goalkeeper en trainspotter moesten inleveren. RemcoH en DonorHoofd hadden een betere dag en bezetten inmiddels plek 2 en 3.

De dagprijs was vandaag voor MaGNet, die met zijn 158 punten maar liefst 21 punten voorsprong had op de nummer twee, P.Eater.

Goede zaken werden er verder gedaan door FCDB, die een flink aantal plekken opschoot in het klassement en nu 34e staat.

Ook morgen zullen de mensen met klimmers in hun ploeg goede zaken doen, aangezien er dan maar liefst 2 bergen van de buitencategorie (Galibier na 157 km en aankomst Alpe d'Huez) zijn opgenomen in het parcours, en verder een colletje van de tweede en twee van de derde categorie.

De redactie

Uitgevallen renners tot nu toe: Marc Lotz (RAB), Levi Leipheimer (RAB), Angel Vicioso (ONC), Fabio Baldato (ALE), Jesus Maria Manzano (KEL), Alessandro Petacchi (FAS), Jaan Kirsipuu (AG2), Olaf Pollack (GER), Luis Perez (COF), Michael Rich (GER), Marco Velo (FAS).