Londen, Corsica opteren voor Tour

Otto (okee6)
De media-hype rond de Tour de France wordt gebruikt om diverse plannen voor toekomstige rondes te lanceren. De stad Londen wil zich kandidaat stellen voor een Tourstart in 2006 of 2007. Het Franse eiland Corsica ziet een etappe wel zitten.

"We hebben nog geen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden", zei Daniel Baal van de Tourorganisatie. "Het levert altijd problemen op met de logistiek, als je een Tourstart in een wereldstad organiseert. Maar bij een prestigieuze kandidaat als Londen moet je de mogelijkheden wel onderzoeken".
De kandidaatstelling van Londen is concurrerend met die van Utrecht en Rotterdam. De Nederlandse steden zouden graag -ieder voor zich- de Tourstart van 2007 willen organiseren. Ook Herning (Denemarken) en Lugano (Zwitserland) hebben zich al gemeld.
Op Corsica is de Tour nog nooit geweest. De voorzitter van het Corsicaanse comité Alfred Sauli vindt dat een hiaat in de Tourgeschiedenis. De Corsicaanse steden Ajaccio, Bastia, Porto Vecchio en Calvi moeten de Tourkaravaan naar het eiland lokken. In de jaren zestig kwam de rittenwedstrijd Parijs-Nice wél al eens op Corsica aan.