De Rooy woedend op organisatie

Otto (okee6)
Theo de Rooy van Rabobank is woedend op de Tourdirectie. De ploegbaas kreeg het vandaag zwaar op zijn brood met het uitvallen van kopman Levi Leipheimer (breuk in zitbeen) en Marc Lotz (gebroken oogkas).

De Rooy: "Dat ze de renners over zo’n parkoers durven te sturen, vind ik schandalig. In de laatste kilometers waren er talloze vluchtheuvels en verkeersobjecten en bovendien kregen de renners in de laatste kilometer nog twee bochten voorgeschoteld. Dat lijkt echt nergens op. We doen alles aan de veiligheid van de renners, maar daar wordt zo wel een loopje meegenomen."
Het uitvallen is voor de ploeg niet makkelijk te verwerken. Boogerd is nu de beste klassementsrenner en debutant Wielinga zal nu in de bergen voor eigen succes moeten gaan. Rabobank zal zich moeten herformeren. Marc Lotz is er niet meer bij, hij was er vandaag het zwaarst aan toe. Hij had een flinke snee in het gezicht en nadat dat gehecht was, bleek bij het maken van de foto’s, dat ook de bodemplaat van de linkeroogkas gebroken was. Voorts werd er een breuk in de kaakbeenboog vastgesteld en een gescheurde traanbuis. Kopman Levi Leipheimer had bij de finish last van zijn linkerbil en dat bleek een breuk in het linkerzitbeen te zijn. Beiden zullen niet meer vertrekken in de Tour.