Wat gaan de Belgen doen?

Otto (okee6)
Het Tourpeloton telt dit jaar acht belgen: Mario Aerts (Telekom), Christophe Brandt, Axel Merckx, Rik Verbrugghe, Serge Baguet and Hans De Clercq (allen Lotto-Domo), Kurt Van De Wouwer (Quick.Step-Davitamon) en Marc Wauters (Rabobank). Wat gaan ze presteren?

De krant Het Laatste Nieuws vroeg de renners vooraf wat ze er van dachten.
Mario Aerts zal knechten voor Team Telekom. Aerts denkt in de bergen er zelf tussen uit te mogen. Hij vreest de eerste 'transitweek'. Die week is meer iets voor Belgen als Serge Baguet en Axel Merck.
Lotto - Domo is de hoop van de zuiderburen. Christophe Brandt hoopt heel de bergen te bereiken en zich daar te verbeteren. Brandt: "je valt zeker een keer in de Tour, de kunst is niets te breken". Hans De Clercq hoopt Parijs te halen, hij heeft geen buitensporige ambities als knecht. Als hij de eerste twee bergetappes overleeft, zal het hem 80% zeker lukken. Als kopman Robbie Mc Ewen 'groen' heeft in Parijs is zijn Tour geslaagd. Serge Baguet hoopt als oud ritwinnaar (2001, 17e etappe naar Montluçon) op een nieuwe zege, maar is ook tevreden als hij een rol heeft in een etappezege. Rik Verbrugghe tenslotte hoopt op een ritzege. Als hij goede benen heeft, zit er wellicht voor hem ook een mooi klassement in.
Bij het Belgische Quick Step - Davitamon is Kurt Van De Wouwer opvallend de enige Belg. Hij zal Richard Virenque mede aan de bergtrui moeten helpen. Hij zal ook voor eigen succes kunnen rijden, maar hij kent zijn beperkingen: "als ik samen met Armstrong aan de voet van de laatste klim ben, weet ik dat het te laat is".
Marc Wauters van Rabobank is all-rounder. Hij zal de ploeg trekken in de ploegentijdrit, de sprinters en klimmers brengen en tevens pogen er bij ontsnappingen bij te zijn. Een schouderklopje van de ploegleiders in Parijs en een eigen etappesucces zijn zijn doelen.