Simoni rekent op podiumplaats

Otto (okee6)
Frutsel wist ons vandaag het volgende te [url=index.fok?onderdeel=submit>melden:
Girowinnaar Gilberto Simoni rekent erop, dat hij de komende Tour kan strijden voor de ereplaatsen.

De kopman van Saeco - Longoni Sport, die vorig jaar de Tour moest missen, omdat hij tijdens de Giro ten onrechte was bestraft voor het gebruik van cocaïne, denkt dat hij volledig is hersteld van de inspanningen van de Giro. "Ik ben vast besloten om een goede Tour te rijden en ik geloof in een goede afloop", zei Simoni na de medische keuring. "Ik voel de adrenaline al in mijn lichaam en dat betekent, dat ik gemotiveerd ben voor de wedstrijd".

Na zijn overwinning in de Giro d’Italia, vier weken geleden, durft Gilberto Simoni de grote Tourfavorieten uit te dagen. "Armstrong heeft in de bergen nog nooit een echte tegenstander gehad”, zei de 32-jarige Saeco-kopman. De renner uit Trentino heeft zich heel serieus voorbereid op de Tour de France en zei daarvoor dan ook alle feestelijkheden na zijn Girozege af. Hij heeft grote ambities. "Ik heb me de afgelopen weken helemaal op de Tour geconcentreerd". Na de Giro heeft Simoni ook geen wedstrijden meer gereden. "Ik heb tien dagen in de bergen doorgebracht, om te trainen, maar vooral om geestelijke rust en psychische kracht te vinden voor zo’n zware wedstrijd als de Tour de France. Ik weet niet hoe het op dit moment met mijn vorm gesteld is. Maar ik weet, dat ik zeker in de Alpen voor honderd procent in orde moet zijn". Simoni gaat er vanuit dat de eerste tien dagen van de Tour beslissend zullen zijn. De ploegentijdrit en de rit naar Alpe d’Huez zijn volgens hem de sleutelritten. "Ik heb de Alpenritten verkend. Bij de ploegentijdrit kan men niet veel winnen, maar wel veel verliezen. Ik bouw op mijn team", aldus Simoni.

Ondanks zijn 32 jaar is Simoni praktisch een debutant. Hij reed nog maar twee keer de Tour in het begin van zijn loopbaan en toen nog als knecht. In 1995 haalde hij de finish niet en in 1997 eindigde hij als 116e. Ditmaal is hij naar Frankrijk gekomen voor een topklassering. "Ik kom voor het allerhoogste: de eindzege", stelt de Italiaan. "Als je deze Tour wilt winnen, zul je Armstrong moeten aanvallen. Misschien moet je hem eerst isoleren van zijn ploegmaats. Ik zal er alles aan doen om hem van de overwinning te houden".