Frankrijk wint Confederations Cup

Otto (okee6)
Frankrijk heeft in het eigen nationale stadion de Confederations Cup veroverd, het versloeg in de verlenging de Ontembare Leeuwen met 1-0.

De wedstrijd, die overschaduwd werd door het sterfgeval van eerder deze week, bleef lang 0-0. Pas in de 22e minuut forceerde Frankrijk een eerste doelpoging, maar Djibril Cisse kopte naast. Daarop kreeg Kameroen twee goede kansen, Mohamadou Idrissou en Eric Djemba Djemba hadden geen geluk. Kameroen schoot nog eenmaal sterk op Barthez, toen was het rust.
In de tweede helft schoot Thierry Henry een halve volley op doel en miste invaller Samuel Eto'o aan de andere kant vrijstaand van dichtbij het doel. Eto'o had de avond ervoor nog met het Spaanse Real Mallorca de Coppa del Rey gewonnen, onder meer door twee van zijn treffers. In het restant van de tweede helft kwam ook hij echter niet tot scoren.
In de zevende minuut van de verlenging scoorde Thierry Henry, wie anders, de gouden treffer. De treffer was erg gelukkig, uit een voorzet van Lilian Thuram wist Henry de bal net genoeg te schampen met zijn knie, waarna de bal traag over de doellijn stuiterde. Frankrijk prolongeerde met de zege zijn titel van twee jaar geleden.