Kameroen en Frankrijk in finale

Otto (okee6)
Kameroen en Frankrijk hebben de finale van de Confederations Cup bereikt. Kameroen deed dat ten koste van Colombia (1-0) en landgenoot Marc-Vivien Foe (28), die tijdens het duel overleed. Frankrijk speelde zich daarna nog tegen Turkije in de finale (3-2).

Kameroen was de betere ploeg tegen Colombia. Pius N'Diefi maakte echter de enige treffer met een volley al in de negende minuut. Kameroen liet daarna Columbia komen. Pas in de 69e minuut ontstond er enige opwinding, Bill Tchato van Kameroen kreeg rood. Niet lang daarna, in de 72e minuut, zakte Marc-Vivien Foe, speler van Manchester City, in elkaar in de middencirkel. Hij werd direct naar de kleedkamer gebracht, maar reanimatie mocht niet meer baten. De stand bleef 1-0.

De tweede wedstrijd Frankrijk - Turkije mocht van de UEFA gewoon doorgaan. Frankrijk en Turkije maakte er desondanks een aantrekkelijk duel van. Binnen het halfuur stond Frankrijk met 2-0 voor dankzij Thierry Henry en Robert Pires. Henry wees na het maken van zijn doelpunt naar boven. Karadeniz Gokdeniz bracht vervolgens voor de pauze de spanning nog terug (2-1). Sylvain Wiltord verpestte echter het feestje en maakte op slag van rust 3-1. Sanli Tuncay wist snel in de tweede helft de aansluittreffer te scoren, maar daar bleef het bij. Wel miste Okan voor Turkije nog een strafschop in de 89e minuut. Een verlenging was de Turken niet gegund.

De finale tussen Frankrijk en Kameroen wordt zondag in Parijs gespeeld.