Rondje Nürburgring met Alex Wurz

Arjan (Light)
De derde coureur van McLaren, Alex Wurz, neemt ons een rondje mee over de Nürburgring.

"Opschakelend door de versnellingen op het rechte stuk bij start-finish bereik je 290km/u in de zesde versnelling, voordat je hard afremt voor de ingang van de Mercedes Arena, dat is een hairpin rechtsaf waarvoor je terug moet naar de eerste versnelling. Een lange 180-graden linkerbocht en een 90-graden rechterbocht volgen onmiddelijk, wat je op het korte rechte stuk brengt."

Bij het heuvelaf naderen van de Dunlop Kehre rem je van 297km/u in de zesde versnelling naar 96km/u in de tweede. Dan weer vroeg op het gas als je de bocht heuvelop uitkomt richting de RTL bocht om het gas een beetje los te laten voor een links-rechts chicane en dan hard remmen voor de RTL bocht, terug naar 136km/u in drie voor de 90-graden linkerbocht.

Een vergelijkbare rechterbocht, een van de cruciaalste bochten op het circuit, volgt en leid je naar het rechte stuk achterop, dat vol gas in de zevende versnelling genomen wordt terwijl je de Veedol chicane nadert, de beste inhaalmogelijkheid van het circuit. Dit is opnieuw een lastig rempunt omdat je vanaf het snelste punt van de baan naar 96km/u in een seconde voor de chicane waar je agressief over de curbs moet rijden om de snelheid mee te nemen door de bocht."