Telekom met kwartet op jacht

Otto (okee6)
Het Duitse Telecom gaat ditmaal zonder Jan Ullrich op jacht naar succes. Sterke troeven zijn Erik Zabel, Santiago Botero en Alexandre Vinokoerov. Ook Giro-winnaar Paolo Savoldelli is op tijd fit.

Ploegbaas Walter Godefroot heeft als het ware vier kopmannen in de Tour. Giro-winnaar Savoldelli had geen goed voorseizoen dankzij een nekblessure, maar is er nu weer bij. De Colombiaan Santiago Botero, wereldkampioen tijdrijden en vorig jaar vierde in het eindklassement van de Tour, gaat nu voor een podiumplek in Parijs. Sprinter Erik Zabel rekent weer op enkele dagzeges en zijn zevende groene trui. Hij dient dat vooral op eigen kracht te doen, want Godefroot liet collega-sprinter Fagnini thuis. De Kazak Alexandre Vinokoerov tenslotte viel dit voorjaar op met overwinningen in Parijs-Nice en de Amstel Gold Race, momenteel rijdt hij sterk in de Ronde van Zwitserland. De verwachtingen zijn al met al hoog gespannen.

De volledige selectie van Team Telekom ziet er als volgt uit:
Mario Aerts (Bel), Rolf Aldag (Dui), Santiago Botero (Col), Matthias Kessler (Dui), Andreas Klöden (Dui), Danielo Nardello (Ita), Paolo Savoldelli (Ita), Alexandre Vinokoerov (Kaz) en Erik Zabel (Dui).