Turkije schakelt Brazilie uit

Otto (okee6)
Turkije schakelde gisteravond Brazilie uit in het Confederations cup toernooi. De Brazilianen wisten verlies nog te voorkomen (2-2), maar konden de uitschakeling niet meer afwenden.

Brazilie had dit toernooi al geen groots spel laten zien. Er werd verloren van Kameroen en nipt gewonnen van Amerika (1-0). Tegen Turkije kwam de ploeg eerst nog op voorsprong dankzij een inzet van Adriano. De Turken stelden na rust echter orde op zaken. Karadeniz en Yilmaz tekenden voor de 1-1 en 1-2. Brazilie moest winnen daar bij gelijkspel beide ploegen gelijk zouden staan en het gelijke doelsaldo dan de doorslag zou geven. De Turken hadden daarbij het voordeel van meer gescoorde doelpunten. Brazilie speelde nog voor de winst, maar kwam pas in de slotminuten op 2-2. De door Barcelona bekeken Ronaldinho ontving nog de rode kaart. Turkije nam met de uitschakeling van Brazilie revanche voor de bittere nederlaag op het WK in Japan en Korea van verleden jaar.
Turkije zal het nu in de halve finales moeten opnemen tegen gastland Frankrijk. De andere halve finale gaat tussen Kameroen en Colombia.