De Boer weg, Cocu blijft

Redactie FOK!frontpage
Het is een dag van komen en gaan voor de Nederlandse enclave in Barcelona.

Frank de Boer besloot maandag niet in te gaan op een verlaagde aanbieding van de Spaanse club, terwijl Phillip Cocu wel tot overeenstemming kwam met de kersverse voorzitter Joan Laporta. De middenvelder zette zijn handtekening onder een nieuwe éénjarige verbintenis.

De Boer maakte in januari 1999 samen met zijn tweelingbroer Ronald de overstap van Ajax naar Barcelona. Een half jaar later werd het duo landskampioen, de laatste prijs die de club in de wacht sleepte. Frank de Boer maakte in die periode veel indruk en hij werd eind 1999 zelfs verkozen in het Elftal van de Eeuw toen Barcelona het honderdjarig bestaan vierde. De populariteit van De Boer nam echter af toen de resultaten uitbleven. Verdedigend maakte de Nederlandse recordinternational nog wel eens een slippertje en er werd dan ook lang gespeculeerd over De Boers toekomst in Camp Nou. De 33-jarige linkspoot kreeg nog wel een nieuw contract aangeboden, maar hij weigerde tweederde van zijn salaris in te leveren. Fenerbahçe en Blackburn Rovers werden de afgelopen weken met De Boer in verband gebracht.

Cocu daarentegen ging wel akkoord met een nieuwe aanbieding. De 32-jarige middenvelder tekende een éénjarig contract. Cocu kwam in 1998 over van PSV. In totaal speelde de vice-aanvoerder 169 competitiewedstrijden, waarin hij 26 keer scoorde.