Ecclestone: Duitse GP's zijn veilig

Gerbert (Tackleberry)
Tussen al de roddels over circuits die van de kalender zullen verdwijnen zorgt Bernie Ecclestone voor enige zekerheid bij de Duitse circuits.

Ondanks de dreigende situatie voor de Europese Grand Prix', gaat Bernie Ecclestone er vanuit dat Duitsland de races op de Nurburgring en Hockenheim zal behouden. De goeroe van de F1 ziet geen reden om het contract van de Nurburgring niet te verlengen, het contract loopt af na dit seizoen. Hockenheim kan in ieder geval tot en met 2008 op twee oren slapen gezien het huidige contract.

"Ze doen zeer goed werk, de faciliteiten en het circuit zijn goed, dus we zijn op dit moment tevreden. De organisatoren werken ook goed mee in de rompslomp rond de tabakswetten. We zullen gaan praten over een verlenging van het huidige contract" was het commentaar over de Nurburgring.

Zoals altijd weet Ecclestone zijn mening te ventileren over de besluiten van de Europese Unie: "We zullen waarschijnlijk races in Europa verliezen. Ik verwacht dat Europa binnen de komende tien jaar een derde-wereld economie zal hebben. Europese politici zijn de verkeerde richting ingeslagen. Misschien hoeven we geen races te annuleren, want sommigen zullen misschien uit zichzelf verdwijnen."