Contractperikelen bij Ferrari

Gerbert (Tackleberry)
De kogel is door de kerk: Michael schumacher heeft zijn huidige contract bij Ferrari opengebroken en verlengd tot en met het seizoen van 2006. Zijn vorige contract liep overigens pas af in 2004.

Renze, Sausje, okee6 en Elwin Smit wisten ons vandaag het volgende te melden:

De regerend wereldkampioen zou eigenlijk pas in september duidelijkheid verschaffen over zijn toekomst bij het Italiaanse team, maar verrassend genoeg kwam het nieuws vandaag al naar buiten. De Duitser is overigens niet de enige die een contractverlenging hebben gekregen bij Ferrari. Ook Ross Brawn (technisch directeur), Rory Byrne (ontwerper) en Jean Todt (teambaas) hebben een contract dat tegelijk met dat van Michael Schumacher beëindigd zal worden.

Over het contract van de teamgenoot van de Duitser, Rubens Barrichello, wordt niet gepraat. Er gaan wel geruchten dat de plaats wordt ingenomen door nieuwbakken testcoureur Felipe Massa. Luca di Montezemelo, president bij het team, had het volgende over de situatie van de Braziliaan te vertellen: "Wat Barrichello betreft is deze vraag helemaal niet aan de orde. Er zijn nooit geruchten geweest over een eventueel vertrek van hem en daarom is het ook nog niet nodig om op de zaken vooruit te lopen. Het hangt wat hem betreft allemaal af van het feit hoe we het seizoen 2005 willen aanpakken. We hebben hier echter geen haast mee. We hebben het immers over 2005 terwijl het nu pas 2003 is!", aldus Di Montezemelo.