Jordan klaagt Vodafone aan

Redactie FOK!frontpage
Jordan Grand Prix, het team waar Giancarlo Fisichella en Ralph Firman voor rijden, sleept Vodafone voor de rechter. Het Ierse team eist een slordige 255 miljoen euro van het telecombedrijf, omdat Vodafone een deal heeft om het team te sponsoren naast zich neer zou hebben gelegd.

Jordan beweert dat Vodafone had besloten om het team te sponsoren, maar toen ineens de overstap naar Ferrari maakte. De rechtszaak zal in de loop van de komende weken voorkomen en gaat waarschijnlijk voor veel opwinding zorgen.

Opmerkelijk is dat het bedrag dat Jordan van Vodafone vraagt zeer hoog is in verhouding met dat wat Vodafone nu aan Ferrari betaalt, namelijk een kleine 60 miljoen euro per jaar. Boze tongen beweren dat deze rechtszaak kan betekenen dat Vodafone stopt met het sponsoren van de vijf GP's op de kalender.

Een woordvoerder van Vodafone bevestigt aan The Sunday Times dat het concern met verschillende teams heeft gepraat - waaronder Jordan - voordat het besloot om met Ferrari in zee te gaan.

"Nadat we advies hebben ingewonnen bij toonaangevende advocaten, denken we nu dat de claim van Jordan waardeloos is. Daarom zullen we onze positie met hand en tand verdedigen", aldus de woordvoerder.