'Creatieve scheids stopt er mee'

Otto (okee6)
De Ecuadoraanse scheidsrechter Byron Moreno beëindigt zijn loopbaan, hij raakte bekend nadat hij in de achtste finale van het afgelopen WK Italie in haar duel tegen Zuid-Korea benadeelde.

In het bewuste duel keurde Moreno ten onrechte een doelpunt van Tommasi af en stuurde Totti met een tweede gele kaart voor een schwalbe van het veld. De Koreanen wonnen vervolgens het duel in de verlenging.
Ook in eigen land kreeg Moreno het te verduren, zo liet hij in het competitieduel Liga de Quito -Barcelona twaalf minuten te lang doorspelen, waarna de thuisploeg in blessuretijd een achterstand van 1-3 omboog in een 4-3 winst. Moreno werd door de bond daarvoor met 12 wedstrijden schorsing bestraft. Nadat hij zijn schorsing had uitgezeten, had de scheids opnieuw een akkefietje. In de wedstrijd Deportivo Cuenza-Deportivo Quito, zijn derde sinds zijn terugkeer, kregen drie spelers van de bezoekers een rode kaart. De thuisploeg klaagde, ze zou verschillende strafschoppen onthouden zijn. De bond schorste Moreno opnieuw, nu voor slechts 1 duel. Byron Moreno stopt er vanwege zijn nieuwe schorsing nu mee; "ik neem afscheid met pijn in mijn hart. Maar ik moet deze zwarte bladzijde omslaan. Ik zal bij scheidsrechterszaken betrokken blijven en hoop dat ik andere arbiters kan helpen."