Van der Meyde zei andermaal af

Otto (okee6)
Andy van der Meyde zou geselecteerd zijn voor het Nederlands elftal ware het niet dat hij bondscoach Advocaat verstaan gaf liever bij zijn vrouw te blijven, die een kind verwacht. Zijn afzegging komt wellicht ongelukkig, het was reeds de derde maal dat de jonge aanvaller bedankte voor Oranje.

Bondscoach Dick Advocaat wilde in Noordwijk weinig woorden vuil maken aan de absentie van de Ajacied: "Ik heb hem gebeld met de vraag of hij beschikbaar was indien ik hem eventueel zou selecteren", aldus Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Het antwoord was nee. Hij bleef liever thuis bij zijn vrouw. Een duidelijke keus." Op de vraag of hiermee de interlandcarriŤre van Van der Meyde voorlopig ten einde is, bleef Advocaat op de vlakte. "Dat zullen we wel zien."
Het was de derde keer in een half jaar tijd dat Van der Meyde afhaakte bij Oranje. Kort voor de interland tegen Oostenrijk dreigde zijn vrouw een miskraam te krijgen. In de aanloop naar de interlands tegen TsjechiŽ en MoldaviŽ zei hij last te hebben van een blessure. Destijds speelde hij overigens wel zijn wedstrijden voor Ajax.