Nieuwe McLaren maakt debuut

Dubbeldrank
F1Crew.nl wist ons vandaag het volgende te melden:

Morgen zal de nieuwe McLaren eindelijk het asfalt zien. Alexander Wurz zal de MP4-18 besturen op Paul Ricard, woensdag, maar ook donderdag en vrijdag nog. David Coulthard, Kimi Raikkonen en Pedro de la Rosa zullen ook testen gedurende deze dagen, maar zij gebruiken nog de 17-D.

In een persbericht verklaart McLaren: "De MP4-18 verenigt een aantal zichtbare veranderingen, zoals een kortere en lagere neus, een meer strak verpakte achterkant en een dunne rug gevormd naar het omhulsel van de motor. Als toevoeging de nieuwe Mercedes-Benz motor, de FO 110P V10, die laag in de auto geplaats is, wat veel voordelen met zich meebrengt."

De 18 is ook weer ontworpen door Adrian Newey. Hij zegt over de wagen: "De MP4-18 markeert het derde jaar met de technische reglementen die vrij stabiel zijn gebleven, en deze stabiliteit kan de vooruitgang verlangzamen. Hoe dan ook, met de aanpak die gebruikt is bij de ontwikkeling van de MP4-18, konden we samen met onze collega's van Mercedes-Benz het ontwerp zo ver voortduwen dat we een ernome winst kunnen behalen. In deze auto is waarschijnlijk meer research gaan zitten dan in iedere andere auto waar ik ooit aan gewerkt heb."

Met dank aan F1crew.nl en Spookstah voor de foto.