Spelers AZ weigeren loonvoorstel

Redactie FOK!frontpage
De selectie van AZ is vooralsnog niet bereid om dertig procent van hun salaris in te leveren. De spelersgroep heeft dat voorzitter Dirk Scheringa maandag in een door alle spelers ondertekend schrijven laten weten.

Wel wil de spelersgroep meedenken en een bijdrage leveren om de ontstane situatie het hoofd te bieden. Een vervolgafspraak is de inzet van de verklaring.

'We willen inderdaad wel graag meedenken en hebben ook ideeën over hoe we een bijdrage kunnen leveren', verklaarden Peter Wijker en José Fortes Rodriguez, woordvoerders namens de spelersgroep, maandag. De spelers zijn echter niet bereid om zonder onderhandeling direct 30% in te leveren.

AZ-voorzitter Dirk Scheringa maakte vorige week bekend dat AZ flink dient te bezuinigen op de begroting voor komend seizoen. Door de enorme vertraging van het nieuw te bouwen stadioncomplex KooimeerPlaza zal AZ de komende twee seizoenen nog moeten spelen in de Alkmaarder Hout. Deze accommodatie is zo verouderd dat er geen extra inkomsten uit te genereren zijn en de club jaarlijks een exploitatietekort kent van 6,5 miljoen euro.

Inmiddels is duidelijk dat er op korte termijn een vervolggesprek plaats vindt tussen het AZ-bestuur en een vertegenwoordiging van de selectie.