BMW voorzag uitval Montoya

Redactie FOK!frontpage
Het team van BMW, onder leiding van Dr. Mario Theissen, wist aan het begin van de Grand Prix van Oostenrijk al dat Juan Pablo Montoya de finish niet zou zien.

Theissen kon aan de telemetriedata van Montoya's auto zien dat de motor mechanische problemen had. Toch besloot het team om de Colombiaan op de baan te houden, zodat het de prestaties van Williams en BMW kon vergelijken met die van de concurrentie.

"We zagen al dat in Juan Pablo's auto een klep, die de waterdruk regelt, niet goed functioneerde. Daardoor verloor de auto geleidelijk aan water in de eerste ronden. De engineers konden op de monitoren zien dat hij z'n auto wellicht niet aan de finish zou krijgen."

"We besloten Montoya op de baan te houden omdat hij in leidende positie reed. Het was belangrijk voor ons om te zien of de auto zich kon meten met de andere topcoureurs."

Montoya staakte zijn strijd uiteindelijk in ronde 32, terwijl teamgenoot Ralf Schumacher als zesde over de finish kwam. Of ook Montoya al wist dat zijn motor in de problemen was, is niet bekend.