Trust wil meer geld in Minardi

Redactie FOK!frontpage
little2little wist ons vandaag het volgende te melden:

Trust, de Nederlandse fabrikant van computeraccesoires, wil meer geld in Minardi investeren om het team zo gauw mogelijk in de windtunnel te krijgen. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend.

Trust is het grote verschil in prestaties tussen het team van Jos Verstappen en Justin Wilson enerzijds en de andere teams anderzijds zat en wil daarom het kleine Formule 1-team helpen met het doorontwikkelen van de PS03 door het van meer geld te voorzien. Hoeveel geld Trust beschikbaar heeft, is niet bekend.

"Minardi moet zo snel mogelijk de windtunnel in om nog iets van dit jaar te maken. Als bedrijf zijn we best bereid wat extra's te doen, op voorwaarde dat we garanties krijgen dat het team dit seizoen voldoende geld heeft om alle races te rijden", zegt Michel Perridon, de directeur van Trust, in het AD.

Momenteel onderhandelt de financiŽle afdeling van Trust met Minardi-baas Paul Stoddart. Zodra de twee partijen tot een overeenkomst komen, reist Perridon af naar ItaliŽ om de deal op papier te zetten en van een handtekening te voorzien.

Het team van Minardi had sowieso niet veel geld in kas, maar heeft het nu extra moeilijk vanwege het uitblijven van de betalingen van twee sponsors, te weten velgenfabrikant BSA uit MaleisiŽ en olieconcern Gazprom uit Rusland. Vooral het wegvallen van Gazprom ligt erg gevoelig, aangezien het ťťn van de belangrijkste en meest-betalende sponsors van Minardi is en de rekeningen voorheen altijd op tijd betaalde.

Waarschijnlijk wordt het logo van Gazprom tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van de auto verwijderd. Blijkbaar is Trust van plan om de vrijgekomen plekken op de auto in te nemen. Perridon ziet daar in ieder geval veel voordelen in. "De Formule 1 heeft ons tot dusver aan een geweldige naamsbekendheid geholpen, niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten. Ook de financiŽle resultaten zijn door onze sponsoring enorm toegenomen. Ons boekjaar wordt pas in juni afgesloten, maar nu al kan ik zeggen dat onze resultaten de beste zijn uit onze geschiedenis. Daarop willen we in de Formule 1 graag voortborduren", aldus Perridon in de ochtendkrant.

Waar Gazprom en BSA steken laten vallen, wil de baas van Trust Minardi absoluut niet in de steek laten. "Het is vervelend dat de auto achteraan staat. Dat is het laatste dat we willen. De motor is uitstekend. Ik hoop dat dat in Oostenrijk ook zal blijken, waar Jos twee jaar geleden in een Arrows nog een puntje pakte", zegt de Trust-baas, die overigens goed begrijpt dat dat wel erg moeilijk wordt. "Ja, of het hele veld moet van de baan glijden, zoals in BraziliŽ gebeurde. Maar als je dan een puntje pakt, is het ook niet echt leuk."

Trust ziet graag dat Minardi na een extra financiŽle injectie gauw aan de slag gaat in de windtunnel. Hij verwacht een snelheidswinst van ongeveer twee seconden. "Dan kan Minardi ook weer met andere teams in de slag. Ik hoop dat we dat in de laatste races van het jaar voor elkaar kunnen krijgen," concludeert Perridon.