Kesler: 'MVV ter ziele'

Otto (okee6)
KNVB-directeur Henk Kesler heeft in Dagblad De Limburger verklaard dat Betaald Voetbal in Maastricht geen toekomst heeft.

Volgens Kesler bezorgt MVV de bedrijfstak betaald voetbal een slechte naam. De manier waarop de Maastrichtse eerstedivisionist omgaat met spelers, trainers en medewerkers noemt hij maatschappelijk onverantwoord. MVV balanceert al weken op de rand van de financiële afgrond. De 40 spelers, trainers en medewerkers krijgen al maanden geen salaris. De club heeft nog geen idee hoe het aan haar verplichtingen kan voldoen. MVV heeft tot volgende week donderdag (15 mei) om in beroep te gaan tegen het weigeren van de licentie.
Het betaald voetbal in Limburg is al jaren een heet hangijzer. Grootste club in daden Roda JC uit Kerkrade zette een modern stadion neer en is -uitzonderingen daargelaten- een vaste subtopper. Fortuna Sittard moest het neergaand economisch tij bekopen met uitverkoop van de selectie en degradatie naar de Gouden Gids divisie, de club hield echter wel haar nieuw stadion te Sittard over aan haar bestedingen. MVV, de trotse club uit de provinciale hoofdstad, wilde niet onderdoen voor haar opponenten en ging over tot verbouwing van haar stadion. De club torste echter ook nog schulden mee, na financiele fouten.
Kesler: "Hoewel MVV 'slechts' 1,5 miljoen euro schuld heeft, is de situatie bij MVV niet te vergelijken met die bij andere clubs, zegt Kesler. MVV heeft geen licentie gekregen, omdat de club bij haar aanvraag geen onderbouwing heeft aangegeven voor het aflossen van de schuld. Dit in tegenstelling tot andere clubs in problemen als TOP Oss, FC Twente en FC Utrecht".
Kesler heeft sterk de indruk dat in Maastricht nog onvoldoende wordt beseft hoe ernstig de crisis is en dat de KNVB ditmaal genadeloos MVV uit het betaald voetbal zal wegsnijden.