Real Madrid dramatisch onderuit

Otto (okee6)
Het had de 50e thuiswedstrijd op rij zonder nederlaag moeten worden, echter 2 jaar geleden heette de bezoekende ploeg eveneens Real Mallorca dus was Real Madrid dit maal op haar hoede, het bleek niet genoeg, 1-5.

Real Mallorca is volop in de race voor Europees voetbal en durfde in Bernabéu voluit te voetballen. Real Madrid hoeft echter niet te treuren om het verlies van een eventueel record, dat record staat onbedreigd op 121 thuiswedstrijden zonder nederlaag, dat tussen 1957 en 1965 tot stand kwam.

Al in de 9e minuut kwam Real dankzij Ronaldo op 1-0. De ploeg kwam echter niet verder, de rust werd met die stand bereikt. Na rust kwam Mallorca langszij, Pandiani maakte al snel gelijk. Nog erger werd het 5 minuten later toen Riera voor de 1-2 voorsprong tekende. In de 62e minuut maakte Eto'o er na een solo zelfs 1-3 van. Real was de kluts even kwijt en Novo profiteerde daarvan, na een goede actie van die laatste schoot Roberto Carlos in eigen doel (1-4). Dat het in de slotminuut via invaller Carlos nog 1-5 werd kon het drama niet groter maken. De spanning in Spanje is na deze nederlaag weer geheel terug. Real Sociedad profiteerde via een 1-0 zege op Sevilla en staat op een punt achterstand. Morgen speelt Deportivo la Coruna dat nu nog 4 punten achter de koploper staat.