De Graafschap graaft zich in

Otto (okee6)
Vanavond staat voor De Graafschap lijfsbehoud op het spel in het degradatieduel met Excelsior, ter voorbereiding zonderde de ploeg zich voor de tweede keer in korte tijd af op onbekende lokatie.

Bij de club uit Doetinchem, waar het nogal rommelt de laatste tijd, is het uur u aangebroken. Er moet gewonnen worden. Derhalve werd getracht de selectie in afzondering te laten trainen.
De eerste maal dat De Graafschap zich afzonderde verloor het de wedstrijd bij SC Heerenveen met 5-1. Voor de met 1-6 verloren thuiswedstrijd met PSV werd in Brummen getraind. Gister ging de selectie naar Capelle aan de IJssel. Echter dit adres werd te snel bekend, waarop de selectie naar Soestduinen trok. Wederom was psycholoog Van Zwan bij de training aanwezig om de groep terzijde te staan, ondanks dat de meeste spelers niet van 'dat zweverige houden'.

De Graafschap heeft alle vertrouwen in het duel. Er zijn na het duel nog 4 wedstrijden te spelen, maar concurrent Excelsior moet wel gepasseerd. "Ik heb er vertrouwen in. Ik heb sinds mijn vertrek nog nooit van Excelsior verloren", aldus Damiën Hertog in het Rotterdams Dagblad. Trainer Peter Bosz kan vanavond niet beschikken over verdedigers Jean-Paul van Gastel (spierverrekking) en René Bot. De verdediging die dit seizoen al 71 treffers tegen kreeg is daarmee niet op volle sterkte.
De statistieken voor het duel zijn onbestemd, beide ploegen verloren in de afgelopen 13 wedstrijden, 11 keer, speelden 1 keer gelijk en wonnen eenmaal. Excelsior scoort moeilijk en is thuis minder (13 tegen 9 punten), De Graafschap veroverde op vreemd terrein tot nog toe één punt. De heenwedstrijd op De Vijverberg eindigde eerder dit seizoen in een 1-1 gelijkspel.