Alonso naar huis

Redactie FOK!frontpage
Fernando Alonso hoopt komend weekend punten te scoren voor zijn thuispubliek. De Spanjaard heeft tot nu toe in alle races punten binnengesleept.

De 21-jarige coureur is vastbesloten om zijn 100%-puntenresultaat uit te bouwen naar vijf races. "Ik ben natuurlijk een professional en mijn motivatie is hoog voor elke race. Het maakt niet uit naar welk circuit ik ga, ik presteer altijd maximaal en dat is belangrijk. Ondanks dat denk ik dat elke coureur nét een beetje meer probeert te doen voor zijn thuis Grand Prix, en dat geldt ook voor mij - een goed resultaat zou inderdaad heel speciaal zijn."

Alonso gaat verder over het rijden in eigen land. "Het betekent veel voor me om te weten dat een hoop mensen op het circuit naar mij kijken. Ik krijg altijd geweldige steun van het publiek in Barcelona", zegt de Renault-coureur.

"Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zo heel veel geracet heb op Barcelona, maar ik heb hier wel veel getest in lagere raceklassen. Toch heb ik hier in de Formule Nissan in 1999 een race gewonnen, en in 2001 ging het bij Minardi ook goed."

Ten slotte waagt Alonso zich nog aan een kleine voorspelling. "Ik denk dat we een goed weekend kunnen meemaken, omdat op het circuit van Barcelona de aerodynamica het belangrijkst is. We hebben al eerder gezien dat we best sterk zijn op dat gebied."