Ralf wil weer winnen

Benjamin (Dagobert)
Ralf Schumacher hoopt net als in 2001 te kunnen winnen op Imola.

De geplaagde Duitser zou worden vervangen door Marc Gené als we de
geruchten moeten geloven, maar voor alsnog lijkt het erop dat hij zelf in actie komt. Tot nu toe heeft de Duitser nog geen sterke indruk achtergelaten, ondanks het feit dat hij de zesde plaats in het kampioenschap deelt met teamgenoot Juan Pablo Montoya en beide Ferrari-rijders.

Ralf zegt dat ze vorig jaar geen schijn van kans hadden tegen het oppermachtige Ferrari, maar dat dit jaar de omstandigheden anders zijn. "De laatste tests op Le Castellet hebben ons extra stap voorwaarts gebracht. Vooruitgang in het testen is belangrijk omdat het doel op dit moment niet alleen is om Ferrari te verslaan, maar ook om er voor te zorgen dat McLaren niet verder vooruit loopt," zo zei hij. "De omstandigheden van Imola mogen dan wel niet perfect bij onze auto passen, toch is het altijd fijn om terug te keren op het plek waar ik mijn eerste Grand Prix won. Misschien dat dit positieve gevoel me ondersteunt op de weg naar een goed resultaat."

Ook Juan Pablo Montoya kijkt uit naar de race in San Marino, ondanks het feit dat hij daar nog nooit het podium wist te bereiken. Het enige waar de Colombiaan niet geheel zeker over is zijn de banden. De temperatuur op Imola zal namelijk veel lager zijn dan tijdens de vorige vier races. "Maar dat zou geen probleem moeten zijn want we staan er positief tegenover doordat de Michelin banden flink verbeterd zijn voor de koude omstandigheden." "Ik denk dat de FW25 goed zou moeten werken op Imola en dat we misschien in staat zijn om het weer goed te maken na de samenkomst van pech, moeilijke omstandigheden en fouten die ons tot nu toe in de weg stonden om het beste van onszelf te laten zien."