Uitslag GP Brazilië

Vincent (Ali Salami)
Black-Death, Light en D-RiSe wisten ons vandaag het volgende te melden:

Na een race vol verrassingen heeft Kimi Raikkonen de GP van Brazilië gewonnen

Na een race vol verrassingen heeft Kimi Raikkonen de GP van Brazilië op zijn naam geschreven. Gian Carlo Fisichella pakte de tweede plek, Fernando Alonso werd derde.

Raikkonen won na een knotsgekke race, die door de regen met vertraging was begonnen. De race begon een kwartier te laat met de safety-car die voor het veld uitreed. Na acht rondjes dook die wagen naar binnen en begon het geweld.

Door de regen konden vele coureurs de bochten niet aan. Goede coureurs als Montoya en Michael Schumacher crashten door het gladde wegdek. Jos Verstappen reed door de vele crashes een poosje op de zevende plaats, maar ook hij maakte een fout en ging van het asfalt.

Nadat Kimi Raikkonen een tijd lang op kop had gereden werd hij ingehaald door Rubens Barrichello. De Braziliaan leek voor eigen publiek voor de eerste positie te gaan, maar zijn wagen viel uit. Vervolgens reed Raikkonen weer aan kop, maar hij werd ingehaald door Fisichella. Toen Mark Webber echter zwaar crashte werd de race afgevlagd. Er was toen net 75 procent van de race verreden.

Het team van Jordan juichte bij de overwinning van coureur Fisichella, maar dat bleek van korte duur. Doordat Fisichella de ronde voorafgaand aan het afvlaggen nog niet aan kop reed ging Raikkonen er met de titel vandoor.

Bij de huldiging ontbrak Alonso. Hij raakte na de crash van Webber diens wagen en raakte daarbij gewond aan zijn been. Hij is naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.

Pos.CoureurTijdReden uitval
1Kimi Räikkönen1:29:53,179
2Giancarlo Fisichella+ 0,831
3Fernando Alonso+ 6,695
4David Coulthard+ 7,391
5Heinz-Harald Frentzen+ 9,392
6Jacques Villeneuve+ 17,910
7Mark Webber+ 20,070
8Jarno Trulli+ 23,569
9Ralf Schumacher+ 33,556
10Cristiano da Matta+ 1 ronde
-Rubens Barrichellobenzine probleem
-Jenson Buttoncrash
-Jos Verstappenspin
-Michael Schumachercrash
-Juan Pablo Montoyacrash
-Antonio Pizzoniacrash
-Olivier Panisongeluk
-Ralph Firmanongeluk
-Justin Wilsonspin
-Nick Heidfeldmotor

De punten zijn alvast via deze link terug te vinden. Deze telling is nog niet definitief en wordt momenteel nagekeken. Daarna zullen de punten worden doorgevoerd.