Renault kijkt positief uit naar Interlagos

Benjamin (Dagobert)
Na een verrassend goede prestatie op Sepang, denkt het team van Renault dat ze dat weer kunnen doen.

Volgens technisch directeur Mike Gascoyne zal Renault voor nog meet concurrentie zorgen dit weekend op Interlagos. Traditioneel rijdt Renault erg goed in Brazilië. Verder zullen ze met dezelfde soort banden rijden als in Maleisië: de uiterst concurreerende Michelins.

"Ik verwacht dat we op zijn minst net zo concurreerend zijn als in Maleisië, zo niet meer," alsdus Gascoyne. "We zullen met drie auto's rijden op vrijdag morgen voor de andere teams dat doen en we gebruiken onze testmoeglijkheden erg zorgvuldig." "Eigenlijk hebben we de bandensamenstelling voor Interlagos al getest op vrijdagmorgen op Sepang, in veel hogere en representatievere temperaturen dan dat mogelijk zou zijn in Europa deze tijd van het jaar. De gegevens van die sessie zou echt voordeel moeten zijn in Brazilië."

Jarno Trulli is erg zelfverzekerd over de race. Ondanks het teleurstellende resultaat in Maleisië nadat hij werd geraakt door Michael Schumacher. Hij prijst het gehele werk van zijn team en denkt dat het een erg goede race kan worden.