Lauda wil kwalificatie anders

Gerbert (Tackleberry)
Niki Lauda heeft onlangs zijn visie op de veranderingen binnen de F1 laten horen aan het grote publiek.

The_Japser wist ons vandaag het volgende te melden:

Volgens de Oostenrijker moet de huidige zaterdagkwalificatie aangepast worden. Over het tankverbod is hij het echter wél eens met de FIA.

"Ik vind de kwalificatie volgens de nieuwe reglementen verschrikkelijk saai voor de toeschouwers. Geen informatie, geen tijden, geen tussenstanden, wat je op televisie wel te zien krijgt, heb je niet op de tribune. Je ziet altijd maar een auto op het circuit en je weer niet of die sneller of langzamer is dan die daarvoor is gestart."

De Oostenrijker wil de coureurs verplicht laten rijden zodat er geen rustige momenten meer zijn tijdens de sessie. "Een regel die iedereen dwingt om in twee maal te rijden in het eerste half uur en in de tweede dertig minuten nog eens twee, kunnen dat verhelpen."

"De beste tijden van die sessies moeten dan worden opgesteld en het gemiddelde daarvan bepaalt de startpositie. Het tankverbod is echter een hit, dat zorgt voor krankzinnig veel spanning. We zien nu startopstellingen die eerder ondenkbaar waren. Bovendien zien we de race zich ontwikkelen zoals nog nooit eerder tevoren."

"Ook Michael Schumacher draagt eraan bij dat de spanning stijgt. Ik wil het belang daarvan niet overschatten. Zulke uitglijders horen er gewoon bij. Niettemin geloof ik dat hij ook zonder de fouten niet had gewonnen. Daarvoor was McLaren te goed. Ook in Brazilië zullen de Zilverpijlen het team dat verslagen moet worden."