KNVB verbiedt andere spelregels

Otto (okee6)
De KNVB heeft andermaal een wedstrijd met gewijzigde spelregels verboden. Ditmaal gaat het om een jubileumduel dat met de door Marco Van Basten gesuggereerde spelregels zou worden gespeeld.

De voetbalclub Victoria'28 uit Enschede wilde haar jubileumwedstrijd van 2 april tegen de Twentse voetbalveteranen een ludiek tintje meegeven door volgens gewijzigde spelregels te laten spelen. De KNVB is echter not amused en geeft toe aan de druk die de FIFA haar oplegt om het voetbalspel traditioneel en zuiver te houden.

De aangepaste regels omvatten onder andere:
zuivere speeltijd (voor dit duel vastgesteld op 2x20 minuten), time-out, persoonlijke fouten, tijdstraf bij gele kaart, shoot-out na neerhalen doorgebroken speler, hands is hands (dus geen aangeschoten hands), geen buitenspel.

"Voetbalwedstrijden mogen alleen worden gespeeld met de officiële regels", verklaart Jan Lammers van KNVB district Oost. John Blankenstein, hoofd van de spelregelcommissie van de KNVB, verwees voor verdere uitleg naar de FIFA: "Ik maak de regels niet, dat doet de FIFA. Ik zit hier om het in de gaten te houden."