Twee strategiën voor Sauber.

Benjamin (Dagobert)
Tijdens de zaterdagkwalificatie was het verschil tussen Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen opvallend groot. Heidfeld eindigde op de zesde plaats op ruim een halve seconde van Frentzen die dertiende werd.

Heidfeld was erg te vreden met zijn kwalificatie ondanks het feit dat hij niet erg blij was met de afstellingen van de auto en dat zijn ronde niet zo gladjes verliep als op vrijdag. Toch liet hij zaterdag grote namen als Kimi Räikkönen en Juan Pablo Montoya achter zich. "Ik ben behoorlijk tevreden. We verbeterde de balans, vooral in de derde sector en ik ben er van overtuigd dat we wat goeds kunnen doen met de start vanaf de zesde plaats morgen," aldus Heidfeld.

Ook Frentzen was tevreden over zijn kwalificatie. "Ik zat overduidelijk op een andere strategie dan Nick," aldus Frentzen, "Ik ben best tevreden en ik reed op de limiet. De balans van de auto was goed en ik lig op schema wat betreft mijn strategie." Waarschijnlijk reed Frentzen met meer brandstof dan zijn teamgenoot.

Teambaas Peter Sauber was tevreden over de kwalificatie van zijn pupillen. "In Melbourne werkte het hebben van twee verschillende strategiën en ik denk dat de situatie hier in Sepang hetzelfde is."